Anna Lagerlöf

131

Publicerad 2015-01-31 00:29:28 i Allmänt,

Mycket snack om norrmän och det norska språket blir det; och under lovet hemma har jag imponerat (på vissa iaf, typ mamma) med min välövade mening "Eg snakker litt Stavangersk". Jag umgås i särklass mest med Mari, min roomie och bästa vännine här så det är inte konstigt att jag lagt mig till med svängiga ord och uttryck som hon använder.

Mina favoritord/uttryck:

Eg e glad i deg - Jag gillar dig massor
Slå på stortromma - Slå på stort
Nå må du slapp av/ro deg - Lugna dig
Kem fan er de? - Vem fan är det?
Ka fan gjør du? - Vad fan gör du?
Ka skjer? - Vad händer?
Sette pris på - Uppskattar
Tulling/kødd - Tönt
Javel ja - Jaså

Mm, bland annat alltså. "Klasse" är ett annat ord som jag möter frekvent i vardagen av vissa men det är enligt Mari utdött och jag är ju coolare än så. 


Har precis gjort glassar till imorgon med vodka, Sprite, lime, bär och citronjuice. Hihi :-))) det är ju inflyttningsfest imorgon förstår ni.



Imorse blev det bananpannkakor, kanske den bästa frukosten och enklaste i tillägg till det.

Min kära extramamma Katharina vill veta vad skillnaden är mellan amerikanska och svenska killar är... Hm. Låt mig ge ett väldigt generaliserande svar som alltså inte stämmer för alla.  Då tycker jag amerikaner är mer omogna; barnsligare, mer fixerade på utseende på tjejer - men liksom det där Barbie-utseendet om det makes sense, och så slemmiga att det går till överdrift. En positiv sak är dock att de är mer framåt och inte skäms för att ge komplimanger, fråga om nummer eller bjuda ut. Det är alltid mysigt att höra nåt fint om sig själv så det borde svenskar lära sig av. Men jag tänker nog hålla mig till skandinaviska killar tills vidare. :) 

Nu ska jag, Mari och hennes vän på besök - Eline - börja laga blomkål/broccolisoppa till middag och sen blir det tjejkväll. 


Masterpiece! 



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela