Anna Lagerlöf

114

Publicerad 2014-12-31 22:04:25 i Allmänt,

Hej mina vänner. Först: ett stort grattis till min fantastiske pappa som fyller år idag, hurra hurra hurra! Vidare: som den etablerade storbloggerskan jag är följer härmed en årsresumé i samma format som Blondis och gänget roat sig med innan mig. Årsresumén är tänkt att till så stor del som möjligt fokuserad till andra delen av året, den som jag delat med mig av till er här alltså; i USA osv. Jag hoppas alla fått ett ordentligt firat nyår - jag är med er in spirit! 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Massor! Men att jag "flyttade hemifrån" och klarade mig själv hör väl till det största. I gott sällskap av att börja dricka kaffe*. 

* Vanilla soy latte

Genomdrev du någon stor förändring?

Som svaret innan antydde så lämnade jag ju det trygga tegelhuset på Skyttevägen för en annan tegelbeklädd byggnad på Long Island. Rent personlighetsmässigt har jag förhoppningsvis inte förändrats så vansinnigt - men kanske vuxit lite (både kroppsligt och själsligt). 

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 

5 och 14 juni - studenten och körkortsdagen, och 5 oktober för den dagen (efter Mari's födelsedag) har jag nog aldrig skrattat så mycket som. 



Vilka länder besökte du?

Inledde och avslutade året i USA. Däremellan hann jag med Frankrike ett par svängar, Monaco samt de tre B:na Beijing, Berlin och Barcelona. 

Bästa köpet? 

Köp och köp, men vårt hyrda hus var en enormt lättande, spännande och kul investering! I övrigt lätt mina Nike Air Force 1 alt svarta utsvängda jeans. Investeringar för livet, som jag kallar dem. Är mindre nöjd med inköpen på Forever 21 men man får väl vad man betalar för, antar jag. 


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Såklart! Både mina gamla såväl som nyfunna vänner samt upptäckten av Game of Thrones, bland annat. 

Saknar du något under år 2014 som du vill ha år 2015? 

Ett par R M Williams, kärlek och mindre stress!

Den också, helst.

Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat, sovit, köpt användbara t-shirtar som inte krymper i en tvätt och badat med delfiner (seriöst, man behöver det i livet). 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat över plugg, känslor och saker jag inte kan styra över. Ätit M&Ms. 

Favoritprogram på TV? 

Ej på tv dårå men Game of Thrones! Om det prompt måste vara på TV så är det, som alltid, På Spåret!

Bästa boken du läste i år?

Några bra böcker jag läste var Jackie Ferms självbiografi, "An Abundance of Katherines" av John Green och så läste jag om Harry Potter 1 pga är det bästa jag vet. Största bokskämtet jag gav mig på var när Blondinbella rekommenderade en "enkel och lättläst" bok om typ teknisk fysik och matte - och jag ber mamma köpa denna så att jag kan framstå som cool på stranden i Cannes. Gav den en kvart sen var den coolhetsstoryn slut.

Största musikaliska upptäckten? 

Det tar ju förstås emot, men det norska bandet Karpe Diem har fått mycket uppmärksamhet. I sällskap av Vance Joy. 

Vad var din största framgång på jobbet 2014?

Inte på jobbet kanske (det skulle väl isåfall vara att jag cyklade till och från ropsten några gånger när jag skulle in till Hornstull & Klang Market) men i skolan... Nu får alla höra den igen men kommer ALDRIG glömma när de ropade upp att det var Anna Lagerlöf & Marcus Mårtensson som fått stipendierna för klass SA11D och fick spatsera fram för en kram av rektor Christer.

Största framgång på det privata planet?

Mina framgångar i både att förstå och tala det norska språket vill jag lyfta fram här, även det faktum att jag lyckats hålla mitt hår någorlunda fräscht trots snart 7 månader av utebliven klippning. 

Största misstaget? 

Jag ångrar lite att jag bodde kvar med min rumskamrat och inte pushade mer för att få flytta. Det bidrog till att min första termin inte var så kul alla gånger rent boendetmässigt, men nu är ju det problemet löst och förhoppningsvis blir nästa milsvitt mycket härligare just ur ett boendeperspektiv! 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Tramsig fråga, det är väl alltid en balansgång tycker jag. Jag har varit både extremt glad och extremt ledsen i år, precis som alla tidigare år. Är man inte det minsta ledsen kan man aldrig bli riktigt glad, tycker jag.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Taxi-resor tyvärr, och redan nämnda lattes. 

Något du önskade dig och fick?

Ett år på college i USA, min drömväska och ska snart få ett par raggsockor av Mari's mormor. 

Något du önskade dig och inte fick? 

En delfin.

"Du har ju Flipper" säger ni, men NEJ han är en sjöko ok.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014? 

Vaknade upp efter hemkomst från Kina, öppnade paket, åt lunch på Grand Hotel med familjen + Amanda, sen på kvällen hade jag kalas för bröder och systrar i min favoritklänning. En lugn fölsis! 

Vad fick dig att må bra? 

Bada badkar (OBS ej i USA men ville få med det, botar all sorg i världen typ), gå långpromenader ensam, gå långpromenader i sällskap, lyssna på Peter Jöback, sushi, prata ut, att Sara kom på besök och att jag fått så fina vänner.

Vem saknade du? 

Alla mina vänner därhemma, och min Farfi. 


Högsta önskan just nu? 

Att nästa termin blir lika bra och bättre! Samt att mitt plan hem till Sverige ej är försenat på fredag. 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

Träna mer, ta mindre kurser och inte köpa några mer jäkla t-shirts på forever 21. 

Med de orden lämnar jag 2014 och börjar invänta 2015 - iklädd siden, sammet och sånt där tunt genomskinligt tyg med Alex Schulmans sommarprat i öronen på en balkong en ljum kväll med ett par timmar kvar till middagsbokningen. Till er som hittills levt livet utan Schulmans sommarprat från 2009 - börja lev och ladda ner det. Till er som lyssnat tidigare - lyssna igen, jag gör det minst 2 gånger per år och är sällan så lycklig helt omlindad i vackra ord och beskrivning om en kärlek som får en att vilja tro på fred på jorden, enhörningar och skatter vid regnbågens slut. Gott nytt år! (Hoppas ni vill följa med mig på resten av det här äventyret!)


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela